کازا میلا (Casa Milà) یک بنای مشهور واقع در شهر بارسلون در اسپانیا است. این بنا با خلاقیت آنتونی گائودی معمار برجسته و پیشتاز در سبک معماری مدرنیسم طراحی و ساخته شده است. ساخت این بنا از سال 1905 شروع شد و در سال 1910 به پایان رسید. این ساختمان در سال 1984 به عنوان یکی از نمادهای شهر بارسلونا در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. این بنا در میان مردم محلی به لا پدررا (معدن سنگ) شناخته می شود. طراحی جسورانه این ساختمان یکی از تاثیرگذارترین بناهای معماری مدرن محسوب می شود. نمای سحرانگیز و افسون کننده این بنا، حجمی زیبا و متفاوت از سنگ های مواج را نمایش می دهد. بنای باشکوه کازا میلا نوعی صلابت و حس حرکت را به بیننده القا می کند. در این بنا تقابل فرم و بازشناسی اصول و مفاهیم زیبایی در معماری به خوبی نمایش داده شده است. این ساختمان که به تپه سنگی بارسلون هم معروف است، یکی از شاهکارهای معماری سبک مدرن محسوب می شود.
سبک معماری کازا میلا
بنا به سبکی مدرن خاص و خلاقانه و با الهام از طبیعت طراحی شده است. معمار این بنا با به کار گیری فرم های هندسی جدید و اشکال انتزاعی فوق العاده پایه گذار طرحی نوین در معماری مدرنیته بوده است. آغاز ساخت این بنا با دوران اوج سبک هنر نو همراه بود. در واقع کازا میلا آمیزه ای از هنر و فرم در معماری به شمار می آید. در طراحی این بنا از قوانین مرسوم معماری تبعیت نمی شود. به بیانی دیگر این ساختمان با قواعد معماری متعارف آن دوران بسیار فاصله داشت. یکی از نکات قابل توجه در معماری این بنا، عدم استفاده از خطوط مستقیم و صاف است. در ساختمان از خطوط منحنی و اشکال تزئینی گوناگون استفاده شده است و در هیچ بخشی از سازه، زاویه قائم دیده نمی شود. طراحی این معماری به سبک ارگانیک نزدیک است. در این سازه از متریال ساخت به شکل خام و طبیعی استفاده شده و برای نمای بیرونی بنا حداقل رنگ به کار گرفته شده است.
از کازا میلا می توان به عنوان یکی از باشکوه ترین و خاص ترین بناهای جنبش هنر مدرن نام برد. در طراحی داخلی ساختمان هم مانند نمای بیرونی از سبک های اکسپرسیونیست و آرت نوو استفاده شده است. همچنین وفاداری به حجم های ارگانیک سازه در طراحی نما بیرون و داخل ساختمان به چشم می خورد. گائودی در تمام فضاهای داخلی از خطوط نرم و منحنی استفاده کرده است. سنگ های طبیعی به کار رفته در نمای بیرونی این ساختمان، ترکیبی از خطوط موج دار را به تماشا گذاشته اند. لا پدررا به عنوان یک بنای تماشایی و منحصر به فرد با طراحی خلاقانه و بی نظیر در تاریخ معماری می درخشد. این ساختمان منحصر به فرد یکی از عجیب ترین معماری های به جا مانده از قرن بیستم به شمار می آید. طراحی خیره کننده و شگفت انگیز این بنا همواره مورد توجه طراحان و معماران بوده است. زیبایی و بدعت این ساختمان در طی سال ها توانسته تحسین هر بیننده ای را بر انگیزد.
معمار کازا میلا
کازا میلا یکی از شاهکارهای آنتونی گائودی، معمار نامدار اسپانیایی است. او که شهرتی جهانی دارد به عنوان یکی از چهره های شاخص در معماری مدرن شناخته می شود. بسیاری از آثار او با الهام از طبیعت طراحی و با المان های طبیعی ساخته شده است. گائودی به معماری قرون وسطی علاقه مند بود و این ویژگی در طراحی های شگفت انگیز او در بارسلونا به چشم می خورد.
از مهم ترین ویژگی های آثار این معمار بزرگ می توان به سبک منحصر به فرد، طراحی نامعمول و استفاده از اشکال غیر عادی در ساختمان ها اشاره کرد. گائودی استاد طرح های غیر منظم در ساختمان سازی بود. او مهارت عجیبی در طراحی و ساخت سازه های هندسی نامنظم داشت؛ حتی می توانست بنایی بسازد که هر طبقه اش معماری کاملاً متفاوتی داشته باشد. در این سبک از معماری ارتفاع سقف و ستون در هر طبقه متفاوت از طبقه دیگر است. کازا میلا با طرحی جدید و ساختاری جسورانه یکی از بناهای نامتعارف در تور اسپانیا محسوب می شود.
موزه کازا میلا
موزه یکی از بخش های دیدنی و تماشایی این ساختمان است. این بنا یک نمونه بی نقص و زیبا از هنر مدرن محسوب می شود. فضاسازی در این ساختمان در نوع خود بی نظیر و خیره کننده است. در اتاق زیر شیروانی بخشی به عنوان موزه در نظر گرفته شده است. در این قسمت طراحی کازا میلا و معماری های گائودی به نمایش گذاشته شده است. این موزه به نام اتاق گائودی معروف است. در واقع این بخش از ساختمان به مکانی برای توصیف زندگی و کار معمار بنا اختصاص داده شده است. در این بنا خطوط مستقیم و زوایای قائم به چشم نمی خورد.
کازا میلا بارسلونا
بی تردید کازا میلا یکی از عجیب ترین و سحرانگیزترین بناهای ساخته شده در دنیا است. هر ساله تعداد زیادی از گردشگران از سراسر جهان برای بازدید از این بنا به بارسلون سفر می کنند. یکی از زیبایی های این ساختمان تم اقیانوسی به کار رفته در آن است. تزئینات و طراحی های این ساختمان در ذهن بیننده تداعی گر منظره سحرانگیزی از زندگی گیاهان دریایی در زیر آب است. ایوان ها به گونه این به نظر می رسند که گویی گیاهان دریایی همراه با موج ها در آن در حال حرکت هستند. کاشی هایی به شکل ستاره دریایی پیاده روی کنار ساختمان را شکل داده اند. در طراحی پشت بام از اشکال غیر طبیعی و در عین حال زنده و پویا کمک گرفته شده است. در ساخت پشت بام از سنگ طبیعی، موزاییک های شکسته، سرامیک و مرمر استفاده شده است. همچنین چند راه پله و یک بخش غیر همسطح با فضا وجود دارد که پشت بام را به یک منظره زیبا تبدیل کرده است.
پلان کازا میلا
ساختمانی نه طبقه با پلان هشت ضلعی است. این بنا از طبقه همکف، طبقه اصلی، طبقه میانی، چهار طبقه فوقانی، اتاق زیر شیروانی، زیر زمین، نیم اشکوب و دو حیاط داخلی تشکیل شده است. کازا میلا از دو بخش مجزا ساخته شده و هر قسمت ورودی و حیاط جداگانه ای دارد. این دو ساختمان به شکلی طراحی شده اند که نور تمام نه طبقه را به خوبی تامین می کنند. زیر بنای هر طبقه این ساختمان 1323 متر است. در واقع پلان این بنا به شکل هشت ضلعی نامتقارن است و هر بخش اندازه ها و شکل های متفاوتی دارد. در طراحی این بنا تمام اجزا منحنی در نظر گرفته شده اند. طرح منحنی داخل و بیرون ساختمان الهام گرفته از عناصر طبیعی و اشکال هندسی است. رنگ های روشن و طبیعی و اشکال منحنی در همه قسمت های ساختمان از جمله طبقات، راهروها، پلکان، بام ساختمان، تزئینات حیاط ها و ورودی بنا به چشم می خورد. این بنا دارای یک سیستم تهویه هوای طبیعی است.
یکی از زیبایی های کازا میلا، پشت بام ساختمان و عناصر خاص به کار رفته در آن می باشد. پنجره های بلند، شیشه های رنگی، پله های پر پیچ و تاب، مجسمه ها و دودکش ها نمایی منحصر به فرد به این بخش از ساختمان داده است. انواع سنگ های طبیعی، آجر و آهک عمده متریال و مصالح به کار رفته در این سازه محسوب می شوند. نمای سنگی این ساختمان نقش پشتیبانی از بنا را هم بر عهده دارد و به جای تکیه بر دیوارهای باربر، از یک شبکه با تیرهای آهنی منحنی شکل برای تقویت و اتصال طبقات استفاده شده است. طراحی این بنا به شکلی است که به راحتی می توان در هر طبقه تغییراتی نظیر برداشتن، افزودن و یا تخریب دیوارها را انجام داد. به طور کلی، کازا میلا یک بنای خاص مقاوم و مستحکم است و با معماری بی نظیر خود همواره توجه بسیاری از صاحبنظران، معماران، طراحان، گردشگران و مردم عادی را به خود جلب کرده است.
بدون دیدگاه