پل معلق کوه های هیمالیا

رشته کوه هیمالیا یکی از برجسته ‌ترین و بلندترین مجموعه‌های کوهستانی در جهان، به عنوان ِمقصدی محبوب برای کوهنوردان و ماجراجویان شناخته می‌شود. این رشته کوه‌ها در قاره آسیا واقع شده‌اند. شکل‌گیری قله ها از طریق فرآیند جابجایی صفحات قاره‌ای، ساخت کوه‌ها و قله‌های جدید (که همچنان ادامه دارد)، چشم‌اندازهای کوهستانی طبیعی و … رشته کوه‌های هیمالیا را به یکی از مهم ترین مکان‌ها در جهان تبدیل کرده‌اند. در این مطلب به معرفی رشته کوه هیمالیا، ویژگی‌ها، نحوه شکل گیری، مشهورترین قله‌ها و موقعیت آن پرداخته‌ایم.

رشته کوه هیمالیا کجاست؟

هیمالیا در قاره آسیا قرار داشته و بزرگ ‌ترین زنجیره کوهستانی در جهان به شمار می آید. رشته کوه هیمالیا شامل قله ‌های بسیار معروفی مانند اورست، کانگچنجونگا، ماکالو و آناپورنا هستند. بارزترین ویژگی های رشته عبارتند از ارتفاعات سر به فلک کشیده، قله های دندانه دار و شیبدار، یخچال های طبیعی، توپوگرافی های به وجود آمده از طریقِ فرسایش، دره های عمیق، ساختار پیچیده زمین شناسی و مجموعه‌ای از کمربندها (یا مناطق) مرتفع که ارتباطات اکولوژیکی گیاهان، جانوران، آب و هوا را نشان می دهد.

رشته کوه هیمالیا

هیمالیا از جنوب شبیه هلالی غول‌پیکر به نظر می‌رسد. در اینجا میدان‌های برفی، یخچال‌های طبیعی آلپ و بهمن‌ها همگی یخچال‌های دره‌های پایین‌تر را تغذیه می‌کنند. این یخچال‌ها به نوبه خود سرچشمه‌ی اکثرِ رودخانه‌های هیمالیا به شمار می آیند. بخش بزرگی از هیمالیا زیر برف قرار دارد. روند «کوه سازی» در این منطقه هنوز فعال است؛ بی شک در آینده به تعداد قله های موجود در هیمالیا افزوده خواهد شد.

رشته کوه هیمالیا در کدام کشورها است؟

رشته کوه هیمالیا از غرب به شرق از چند کشور در قاره آسیا عبور می‌کند. این رشته کوه ها تقریبا 2400 کیلومتر وسعت دارند. آنها از کشورهای نپال، هند، بوتان، تبت (که تحت حکومت چین است)، پاکستان، افغانستان عبور می کنند. هیمالیا از سه رشته موازی تشکیل شده است. به این سه رشته اصطلاحا هیمالیا های بزرگ (Greater Himalayas)، هیمالیا های کوچک (Lesser Himalayas) و هیمالیا های بیرونی (outer Himalayas) گفته می شود. شما عزیزان می توانید در تور نپال از این رشته کوه بسیار زیبا و خارق العاده دیدن کنید.

طول رشته کوه هیمالیا

رشته بسیار طولانی بوده و در امتداد قاره آسیا از غرب به شرق گسترش یافته است. طول رشته کوه هیمالیا حدوداً 2500 کیلومتر (حدود 1550 مایل) است. این رشته کوه از منطقه کوهستانی پامیر در شمال غربی پاکستان و افغانستان شروع شده و تا نپال و هند جنوبی و شرقی ادامه دارد.

طول رشته کوه هیمالیا

علت به وجود آمدن رشته کوه هیمالیا چیست؟

به دلیل جابجایی صفحات قاره‌ای به وجود آمده است. این فرآیند به نام «تصادف قاره‌ای» معروف است. حدود 40 یا 50 میلیون سال پیش، قاره هند با حرکت به سمت شمال به اوراسیا برخورد کرده است. این برخورد منجر به فشردگی لایه‌ها و ایجاد تلاقی و تکانه‌های زمین‌شناسی شدیدی شده است. در نتیجه، کوه‌های بلند و قله‌های متعدد شکل گرفته‌اند که به شکل رشته‌ای در امتداد مرز بین هند و آسیا قرار گرفته‌اند. به بیان دیگر از آنجایی که هر دو این خشکی‌ها دارای تراکم یکسان بودند، امکان فرو رفتن یک صفحه زیر صفحه دیگر وجود نداشته است. فشار صفحات برخوردی فقط با رانش به سمت آسمان کم و کمتر شده و موجب شکل گیری رشته کوه های هیمالیا شده است.

قله های رشته کوه هیمالیا

رشته کوه هیمالیا شامل قله‌ها و کوه‌های بسیاری است، برخی از مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند.

اورست (Everest)

اورست در کدام کشور است؟ قله اورست، به عنوان بلندترین کوه جهان 8848 متر ارتفاع دارد. اورست به جز اینکه بلندترین قله هیمالیا است، بلندترین قله در کل سیاره زمین به شمار می آید. اورست میان نپال و تبت واقع شده است. صعود به این قله نیازمند تجربه، استعداد و تحمل بسیار زیادی است.

اورست

کانگچنجونگا (Kangchenjunga)

یکی از قله‌های بلند و مهم در رشته کوه‌های هیمالیا است که خود شامل 5 قله‌ی دیگر می باشد. این قله با ارتفاع حدود 8586 متر دومین قله‌ی مرتفع در هیمالیا و سومین قله جهان پس از اورست است. نام «کانگچنجونگا» به زبان تبتی به معنی «پنج گنبد‌سان» یا «پنج گنبد» است که به تعداد قله‌های آن اشاره دارد. این قله در مرز بین هند و نپال واقع شده است. کوه کانگچنجونگا از لحاظ فرهنگی و مذهبی نیز اهمیت دارد و در فرهنگ تبتی و نپالی به‌عنوان مکانی مقدس و مهم تلقی می‌شود.

ماکالو (Makalu)

این قله با ارتفاع حدود 8485 متر به عنوان پنجمین قله بلند جهان شناخته می‌شود. ماکالو در قاره آسیا واقع شده و در مرز نپال و تبت قرار دارد. این قله به دلیل شیب‌های غیرقابل پیش ‌بینی، شرایط آب ‌و هوایی سخت و ارتفاع بلند، همواره برای کوهنوردان چالشی مهم بوده است.

لوتسه (Lhotse)

این قله با ارتفاع تقریبی 8516 متر جزء بلندترین قله‌های این منطقه محسوب می‌شود. قله لوتسه در نزدیکی قله اورست واقع شده است. لوتسه مانند اورست یکی از قله‌هایی است که برای کوهنوردان معروف و فتح آن بسیار چالش برانگیز است.

چویو (Cho Oyu)

ارتفاع تقریبی این قله در رشته کوه هیمالیا 8201 است. نام «چویو» به زبان تبتی به معنی «سرزمین خضر» است. این قله در مرز نپال و تبت واقع شده و بین قله اورست و قله ناندا دوا قرار دارد. از نظر کوهنوردان، چویو یکی از جمله قله هایی است که نسبت به سایر قله‌های هیمالیا امکان صعود و فتح آسان تری دارد. به همین دلیل برای کوهنوردانی که در جستجوی تجربه های جدید و چالش برانگیز هستند، گزینه مناسبی به شمار می آید.

ناندا دوا (Nanda Devi)

این قله با ارتفاع تقریبی 7816 متر جزء قله‌های بلند ِاین منطقه محسوب می‌شود. این قله در ایالت اوتارخند در هند قرار دارد. یک پارک ملی به نامِ «ناندا دوا» نیز در نزدیکی این قله ساخته شده است. ناندا دوا یکی از قله‌هایی است که فتح آن برای کوهنوردان چالش برانگیز و جذاب به حساب می‌آید. قله های نامبرده تنها چند نمونه از کوه‌های معروف در رشته کوه هیمالیا هستند. این منطقه پر از قله‌ها و کوه‌های دیگر است که هر کدام ارزش ویژه‌ای از نظر کوهنوردان و محققان دارند.

امیدواریم که از خواندن این نوشته لذت برده و برایتان مفید بوده باشد. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت با کارشناسان شرکت اوج آرام در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *